Beschrijving
Variant
100% Macabeo (autochtone variëteit van het Manchuela-gebied).
Beschrijving
Region: D.O Manchuela
Vintage: 2017
Productie:
Vintage: 2017
Productie:
Gemaakt van een selectie van de beste Macabeo-variëteit van druiven uit wijnstokken die ecologisch worden geteeld tussen de Jucar River Valley en de Cabriel River Valley. Eind september met de hand geoogst in dozen dit maximaliseert het natuurlijke suikergehalte. Zodra de wijn het gewenste niveau van zoetheid heeft bereikt, stoppen we de fermantatie met koude shock
Ageing
80% in verhoogde betonnen tanks gedurende 7 maanden op de droesem en 20% gerijpt in Franse eiken vaten.
Analysis
- Alcoholgehalte: 13% vol
- Zuurgraad: 5,53 g/
- Ph: 3,23
- Uitgeputte suikers: 1,50 g/l
Proeven
- Kleur: Lichtgele wijn, perfect schoon en helder. Scheur overvloedig, dik en glad, waardoor een zachtheid in de mond ontstaat
- Aroma: Medium – Hoge aromatische intensiteit, grote fijnheid, openhartigheid en helderheid van aroma’s. Primaire aroma’s van de Macabeo-variëteit verschijnen in de vorm van appel en peer en wekken op in secundaire aroma’s van jasmijn en margartia onder andere witte bloemen.
- Smaak: Dit is een jonge wijn, die op het eerste gezicht wordt gekenmerkt door een karakteristieke zuurgraad van zijn soort. Met een volle lichaamssmaak in de mond glijdt het echter soepel vullend en ontvouwen zich in retro nasale aroma’s, waardoor een robuuste afdronk achterblijft
Suggestions
- Serveertemperatuur: 10ºC
- Ideaal om van te genieten als aperitief of vergezeld van vis, zeevruchten, wit vlees of salades.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.