}
Emilia Romagna

Wijngaard in Cassano di Ponte dell'Olio in de provincie Piacenza.

In ons deel van Italië is een "site" een term met een oude betekenis en heel anders dan de term waarmee internetgebruikers worden gebruikt; een "site" is een plaats die bestaat uit platteland en gebouwen, bossen, gewassen, velden en wijngaarden.

de wijnen
Ligging

Unieke locatie in Emilia

De wijn "il Maiolo", met een typische geografische aanduiding, is afkomstig van de blend, in voldoende verhouding, van de vier kwaliteiten van druiven die op de boerderij worden verbouwd: barbera, bonarda, cabernet sauvignon en merlot.

De oogst gebeurt handmatig met selectie van de beste druiven. De vinificatie vindt plaats met zachte persing in stalen tanks, waar de eerste gisting plaatsvindt.

Er volgen tien pumpovers en wanneer de most droog aankomt, wordt deze afgetapt en overgebracht naar grote eikenhouten vaten waar de malolactische gisting plaatsvindt.

de wijnen
philosophy

Het beste uit de druiven

Na een jaar op hout wordt de wijn in het bedrijf gebotteld en vervolgens minimaal een jaar op fles gerijpt voordat hij in de handel wordt gebracht.

De "il Maiolo"-wijn heeft een diepe en briljante robijnrode kleur, een intens aroma met wijnachtige hints, vol en evenwichtig in de mond, met een opmerkelijke structuur en een lange persistentie.

De proeftemperatuur is 18-22 graden: het past goed bij wildgerechten, rood vlees, gestoofd, gekookt, gebraad en oude kazen.

de wijnen