history
De wijngaarden
Het is dankzij haar dat sinds 2002 Carlo, Gianvito en Franco - neven van diezelfde onvermoeibare wijnmakers - zich ertoe hebben verbonden, nadat ze de oude Negroamaro-wijngaarden die aan hun voorouders toebehoorden, van de ondergang hebben gered, om elke dag een nieuw hoofdstuk te schrijven in deze lang en fascinerend dat ze besloten om "Feudi di Guagnano" te noemen, vooral om de onlosmakelijke band met het Salento-gebied en het gevoel voor dit gierige en tegelijkertijd genereuze land te onderstrepen. In Guagnano, een stad met een kloppend hart voor het land en de wijngaarden, konden de vasthoudende grootouders wijnmakers belangrijke pagina's schrijven in een verhaal getiteld "Negroamaro".
comunity
Salento, Puglia
Salento is een land van uitstekende wijnen, een goede keuken, adembenemende en ongerepte landschappen. Met zijn 200 km kustlijn staat dit deel van Puglia synoniem voor gastvrijheid en warmte.
In het kielzog van deze meer dan duizend jarige traditie heeft Feudi di Guagnano altijd geprobeerd een aantal van deze onderscheidende kenmerken te combineren, door wijnliefhebbers, sommeliers, journalisten, georganiseerde groepen, zowel Italiaanse als buitenlandse, te ontvangen, waardoor ze de kans kregen om de betere te proeven dan zijn eigen productie, waarbij wijn wordt gecombineerd met traditionele Salento-delicatessen. Daarnaast is het mogelijk om enkele van de wijngaarden te bezoeken die zijn gered van verlatenheid en de symbolische plaatsen van Guagnano.
philosophy
HET WIJNGAARDEN HART
De wijnen van onze kelder worden uitsluitend verkregen van inheemse wijnstokken: negroamaro, primitivo, zwarte Malvasia di Lecce en verdeca. Chardonnay is een uitzondering, waaruit een speciale selectie wordt gemaakt, gerijpt in Franse eikenhouten vaten gedurende 6 maanden. Deze filosofie komt voort uit de wens om het grondgebied te verbeteren en wijnen te produceren die een uitdrukking zijn van de geschiedenis en wijntraditie van hun land. De extreme zorg in de fasen van de teelt en vinificatie processen samen met een rigoureuze handmatige oogst, kwalificeren het gevarieerde aanbod van de wijnen.