1973
Geschiedenis
Het bedrijf Monserrato werd in 1973 geboren uit een intuïtie van Cavalier Francesco Zecchina, een Napolitaanse bouwvakker, gepassioneerd door wijnen, die een paar jaar eerder besloot zijn passie te volgen op de heuvels rond Benevento, aan de voet van Monte Serrato, door een ruïne te regelen die teruggaat tot de aardbeving van Irpinia in 1962.
de wijnenligging
Unieke locatie in Calabria
Met de hulp van een jonge vriend en boer begon hij met het planten van tabaks- en olijfbomen, halverwege de heuvel, op een gebied van ongeveer 60 hectare gevoed door bronwater. Aan het eind van de jaren tachtig bestond de productie voornamelijk uit tabak, olijven en druiven. Olie en wijn werden voornamelijk geproduceerd voor familiegebruik en gegeven aan vrienden en familieleden, zeer gewaardeerde geschenken waar vervolgens met dankbare zorg om werd gevraagd.
philosofie
Het beste uit de druiven
Na een overgangsperiode is de leiding van het bedrijf nu toevertrouwd aan Paola, de dochter van Francesco, en haar zoon Lucio. In de afgelopen jaren is een herstructureringsproces gestart om nieuwe inheemse wijnstokken te introduceren, het olijventeeltgebied uit te breiden en de tabaksproductie te vervangen door verschillende akkerbouwgewassen uit de biologische teelt, een oprechte uitdrukking van het gebied. Momenteel worden er drie olielabels en een lijn van vijf wijnen geproduceerd uit de olijfgaarden en wijngaarden van het bedrijf.